Recensioner Lex Duplex

”Många av bokens figurer har frikyrkobakgrund och det får Gullsby att svinga vilt mot frikyrkors förljugenhet, hierarkibildning och mobbning inom sjukvården och pressfolks dubbelmoral […] som helhet är detta en både våldsam och underhållande historia om orsak och verkan. Den största behållningen är dock författarens goda uttrycksförmåga.”
Rolli Fölsch; BTJ-häftet nr 14, 2015

”Det viktigaste för mig, när jag läser en bok, är handlingen och karaktärerna och här lyckas Staffan väl med en medryckande och verklighetstrogen karaktärsutveckling och handling. […] Lex Duplex når upp till en fyra tack vare sin känslomässiga handling och för att den spelade väl på mina känslosträngar.”
Samuel Varg, Magic Edutainer

”Själva kriminalgåtan var klurig och faktiskt så slutade den väldigt överraskande, vilket alltid är ett plus när det gäller mig, jag tycker om när allt inte är förutsägbart. Jag ser fram emot fler böcker av Staffan Gullsby för han har mycket att berätta och gör bra.”
Boklysten

”Jag tycker att Gullsby beskriver både miljön och sina karaktärer på ett sådant sätt att man ser det hela tydligt framför sig, vilket gör boken mer medryckande. Det här är boken för dig som vill ha lite av varje på samma gång, det är helt klart en läsvärd bok!”
Tickmicks bokblogg

”Annars var som sagt historien spännande med en bra upplösning. Blir intressant att läsa den fristående fortsättningen.”
Svenska böcker

”Bra med ett spännande & intressant ämne, men bitvis svårläst & ojämn!”
Jennies boklista

”Med en gnutta humor och underfundighet karikerar författaren sjukhusets hierarki och pingstförsamlingens puritanism och oförsonlighet.”
Nisse Scherman

”Det är en intressant händelsekedja Staffan Gullsby har skrivit.”
Evas bokblogg

”Berättartekniken är även den utförd med briljans för Gullsby berättar inte en historia, han visar den för läsaren. Den allvetande berättaren fungerar som en kamera som sveper över de olika scenerna i romanen. Stundtals zoomar berättaren in på karaktärer ända in i deras medvetande. […] För alla er som inte har läst denna roman, gör det! Den är som en god karamell som ger (mer)smak i munnen långt efter att sista bladet har vänts.”
Sandra Elma

”Lex Duplex var helt klart spännande och med en något annorlunda handling än i många andra deckare.”
Kerstins bokblandning