Författaren

Hur är det nu? För att få kalla sig författare krävs minst två publicerade böcker som håller en viss nivå. Men vad är en bok? Och vem avgör nivån?

Författare är ingen skyddad titel så vem som helst kan kalla sig det. Kanske är Staffan Gullsby därför författare i vissas ögon men inte i andras. Han har dock i likhet med alla författare en längtan efter att berätta något. Att väcka frågor och funderingar. Och i den bästa av världar kanske även insikter.

Staffan Gullsby har länge skrivit i mindre format eller för sig själv. Alltid med en tanke att inte bara berätta något utan att faktiskt kommunicera det också. Ärligt talat bor det nog en liten folkbildare i honom. År 2015 tog han steget ut ur skrivbordslådan och in i offentligheten med spänningsromanen Lex Duplex. Det var den första delen i vad som kom att bli en trilogi som rör sig i miljöer där sanningen spelar roll och sanningsanspråket är stort. Frågor som författaren har ett stort intresse kring. För om det är svårt att veta vem som är författare så är det ingenting mot att veta vad som är sant.