Lex Domini

Ett halvår har gått sedan händelserna i den första boken. Lugnet börjar lägra sig men det blir inte riktigt som förr. Den bryska påminnelsen om vad som var accentueras av att det drar ihop sig till rättegång. Sebastian Ekberg har blivit ett känt namn för många, något han inte är särskilt bekväm med. För med kändisskapet följer också uppfattningar om både honom och vad han har gjort. Uppfattningar som inte är sanna.

En kvinna söker upp Sebastian Ekberg efter att två till henne närstående personer har dött och motvilligt väcks Sebastians nyfikenhet till liv igen. En frikyrkoförsamling med helanden, under och mirakler på menyn står i centrum och kollisionen mellan församlingens och det mer vetenskapliga synsättet på sjukdom och hälsa är ett faktum.

Tillsammans med Marie och journalisten Ove Markström börjar de nysta i fallet och det blir en brysk påminnelse om vad en blind tro kan leda till.

Lex Domini är i flera avseenden en uppgörelse med utlevelsen av en karismatisk och evangelikal kristendom. Romanen fokuserar på vad som formar våra åsikter och ställningstaganden. Vet vi vad som är sant eller tror vi det bara? Och om jag tror att jag vet vad som är sant, vilket ansvar tar jag på mig när jag vill få omvärlden att dela min övertygelse?

Lex Domini är den fristående uppföljaren på Lex Duplex.

Beställ Lex Domini som inbunden här!
Beställ Lex Domini som e-bok här!
Beställ Lex Domini som ljudbok här!