Föreläsaren

Om Staffan Gullsbys författarskap har sagts att han har mycket att berätta och att han gör det bra. Detsamma gäller även hans förmåga att muntligen förmedla ett ämne.

Ett exempel finns här.

Staffan Gullsbys föreläsningar kännetecknas av trygghet, humor och seriositet. De fungerar lika bra för att inspirera och roa som att ge ny kunskap och nya insikter.

Här finns en pdf med information om föreläsningarna

Tankeväckande inspirationsföreläsningar
Var inte sån besserwisser!
Om rätt och fel och allt däremellan och hur saker inte behöver vara som vi tror. Om vår hjärnas godtrogenhet och benägenhet att missuppfatta saker. Om synvillor och storytelling. Och om att det inte är så snällt att hela tiden påpeka när vi själva har rätt och andra har fel.

Tillbaka till framtiden
En snabblektion i framtidsanalys med avstamp i historien. Visar hur vi bär oss åt för att förstå vad som komma skall men också hur fel vi kan ha. Exemplifierar även den mänskliga hjärnans begränsningar att hantera förändring.

Om Shackleton och att hålla hjärnan kall på isen
Om polarforskaren Ernest Shackleton och hans ledarskap när inget gick som det var tänkt. En fascinerande historia om ett iskallt äventyr och ett alldeles för bortglömt hjältedåd.

Sjukvårdsrelaterade kunskapsföreläsningar
Framtidens sjukvård
Här avhandlas digitalisering, ny medicinsk kunskap och strukturella och kulturella faktorer i sjukvården. Alltså de viktigaste faktorerna som kommer att påverka hur framtidens sjukvård ser ut.
Kan med fördel kombineras med föreläsningen Tillbaka till framtiden.

E-hälsa
Historien om hur vi gick från adb i vården till e-hälsa. Vad hände och varför blev det som det blev? Och varför är det vi fick inte så himla enkelt att bara fixa till? Och hur blir det i framtiden – digitalisering i sjukvårdens tjänst eller något helt annat?

Patientsäkerhet
Om vad patientsäkerhet egentligen handlar om, om vad som går att lära av andra branscher och varför det är så hiskeligt svårt att göra rätt.

Insiktsskapande personliga föreläsningar
Staffan Gullsby Författare
Staffan Gullsby har skrivit tre romaner. Varför? Vad har drivit honom? En presentation av ett författarskap som utgår från sjukvård, frikyrklighet och media. Och som enklast sammanfattas i begreppen underhållning, folkbildning och bearbetning.

Katt bland hermelinerna
En lågmäld berättelse om en uppväxt i anslutning till en karismatiskt kristen miljö. Om att vilja vara med, men inte vilja tillhöra. Om andliga övergrepp av oförstående vuxna och absurd anpassning. Och om att så småningom ta sig ur.
Kan med fördel kombineras med föreläsningen Staffan Gullsby Författare.